Hőség! Riadó!

2011.07.12. 13:36

Amikor meleg van, és amikor a levegő megtelik a hőség minden összetevőjével, amikor már semmi nem segít, akkor legszívesebben az ember fejest ugrana valami nagyon mély és nagyon hideg dologba.

De élvezném például a csobbanást egy medencényi csokoládé fagylaltba? Nem hiszem. És nem esne jól a szénsavas cukros löttybe sem egy fejessel érkezni. Amire most igazán vágyom az egy medencényi hideg víz... Na jó, de a hideg azért ne legyen annyira hideg, mondjuk a hűtőből kivett ásványvíznél azért legyen sokkal melegebb. Ha most odakinn 29 fok van... várjunk csak, ez nem lehet! Az internetes meteorológusok minden bizonnyal tévednek! Odakinn csak 29 fok lenne??? Akkor átfogalmazom: ha most idebenn 35 fok van (mert idebenn tényleg ennyi van - ki is nyitom az ablakot), akkor legyen a víz hidegsége 25 fokos (máskor ez meleg lenne, de ugyebár, Einsteinnek legyen hála, minden relatív).

Meleg, vérnyomás csökken, szívverés hevesebb, a levegő oxigén tartalma a kritikus szinthez közelít, a csapból folyó hidegvíz hőmérséklete fölveszi a versenyt a reggeli kávé (nem jeges) hőmérsékletével. A szél sem hoz enyhülést - hülést (milyen jó szó!), és még csak a huzat sem húz át a szobán - ablakon be, ajtón ki, pedig ez lenne a dolga.

Jó tanács a kánikulában?

Nincs.

Viseljük! Végülis ezt akartuk (igaz, akkor épp a térdig érő hóban akadt el az autó).

A bejegyzés trackback címe:

https://motoszka.blog.hu/api/trackback/id/tr163060477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása